A szerdai nap viharvadász szempontból ígéretesnek tűnt. Az ilyen témával foglalkozó portálok és mobil appok egymás után dobták fel az üzeneteket, riasztásokat, hogy a környéken bizony igazi armageddon készül lecsapni. De valahogy egész nap csak ijesztgetett az időjárás. Aztán este hat körül megérkezett az eső, ami alapvetően be is szokta rekeszteni nálam a fotózást, mert nem vízálló a felszerelésem és nem is engedhetem meg magamnak, hogy elázzon. Korábbi próbálkozásaimat a villám témában is eléggé megnehezítette az akkor aktuális időjárás (katt ide a cikkért!). De hazafelé indulva a magas part felé (itt fotóztam nemrég a gyurgyalagokat is, katt ide a cikkért!) vettem az irányt, hátha egy fa alatt megbújva szerencsém lesz és sikerül valamit megörökítenem az elém táruló látványból!

Odaérve lepődtem meg igazán, mert nem hogy nem esett, de még rajtam kívül vagy negyvenen kémlelték a túlpartot, videóztak, fotóztak bámészkodtak ott. kipattantam hát az autóból és elkészítettem ezt a képet:

Ez a panoráma kép 22 fotóból áll amit a Hugin nevű, ingyenes panorámakészítő szoftverrel, manuálisan fűztem össze.
A képek manuális élességállítással készültek f8-as rekeszen Iso 320-as érzékenységen 17 mm-en egy Canon Eos 7D vázzal és egy 17-55 2.8 is objektívvel, kézből, zársebesség 1/250.

Na de miért is írtam a címben, hogy több szemszögből…Mert akkor, abban az időben ott is sokan fotóztak, de az alább bemutatott képek nem ott készültek.

Az elsőt Kovács Zoltán ( Hepho Photo, Katt ide) csinálta Bélatelep alsó részéről a strand utcai strandról, szinte ugyanakkor, szinte ugyanarról. Ő és a párja Beatrix voltak egyébként az esküvői fotósaink és csodálatos képeket kaptunk tőlük!

A másik képet pedig Stadler István ( Stöci , Katt ide) készítette, aki egy menetrend szerinti hajón közlekedve a legközelebb volt az eseményhez hármunk közül!

Jól megfigyelve a panoráma képemet, látszik is rajta a hajó Badacsony közelében.

Az itt bemutatott három kép is bizonyítja, hogy a Balatonnak még ugyan abban a pillanatban is mennyi arca van. Ugyan azt a szépséget mennyire másképp lehet megfogni…

Fotóstársaim képeihez gratulálok, jó fényeket és mindenki böngéssze át ne csak az én, hanem az ő munkásságukat is!