Nemrég legyintett meg a tilt shift objektívek által nyújtott képi világ szele…

Miután kigyönyörködtem magam a képekben, átnéztem a különböző felhasználási lehetőségeket, arra jutottam, hogy nekem is kell egy ilyen objektív!

Aztán megnéztem az árakat… Na ez után – mivel ez nekem abszolút hobbira kell, tehát nem fogja kitermelni az árát, még akkor sem, ha az százezer közeli… – elkezdtem nézni az olcsóbb megoldásokat. Adapter nagyon drágán van csak (canon vázra), kész termék pedig a Lensbaby kínálatában szerepel, de még a legolcsóbb (és legkevésbé használhatóbb) verzió is több mint 30 ezer forintba kerül. Ezen kívül lehet rendelni, főleg Ukrajnából átalakított helios objektíveket közel 30 ezres áron. Sony váztulajdonosok most dőljenek hátra, miközben elégedetten csettintenek. Nekik ez az egész móka sokkal olcsóbb és van is választék.

Na itt jött képbe a barkács ösztön. Ezeket az objektíveket a használt piacon 3-6 ezer forint között lehet beszerezni, a hozzá szükséges átalakító 2-4 ezer forint, a makró közgyűrű filléres tétel…Mivel rendkívül sokat bringázok, így van raktáron lyukas bicikli gumi belső is… Ha kíváncsi vagy az összeszerelés menetére, azt megnézheted az alábbi kis videóban:

Nagyon figyelj, mennyire ér bele a hátsó lencsetag a gépvázba, mert könnyen fennakadhat rajta  a tükör. Valamint gondosan ügyelj arra, hogy tiszta, kitakarított alkatrészekből dolgozz, mert a keletkező por, kosz könnyen az érzékelőn találhatja magát!

Ha kedvet kaptál az építéshez, de elakadtál, vagy bármi kérdésed van írj üzenetet> itt <vagy a >facebook< oldalamon keresztül!