Nagy megtiszteltetés ért a közelmúltban, mert a Sirály Art Képző és Iparművészeti kör a tagjai közé fogadott. Így már a nemrég megnyílt Tavaszi Tárlatukon is kiállíthattam a fotóimat. Ez már a 15. tárlat volt és most először voltak fotók is a kiállításon, mert én vagyok az első fotográfus tagja a Sirályoknak.

A Fonyod.hu weboldal így számolt be az eseményről:

A 2019-es év Fonyód városában valóban a jubileumok éve, hiszen a március 2-án megrendezésre került Sirály Art Tavaszi Tárlata is immár 15. éve várja a festészet és most már a fotózás szerelmeseit is a fonyódi Múzeumban.

A sirályok szebbnél szebb, egyre színesebb, változatosabb technikákkal készített alkotásokkal várják az eseményre látogatókat. A délutáni kiállítás a Fonyódi Alapfokú Művészeti Iskola zenepedagógusainak közreműködésével vette kezdetét: Kissné Poprádi Enikő igazgatónő, Takácsné Baja Erika zongoratanárnő, és Szabó Mónika énektanárnő az eseményhez méltó hangulatot varázsolt a Múzeum épületébe. Horváth Helga köszöntő beszéde után, Bántó Zsuzsanna a fonyódi Mátyás Király Gimnázium igazgatónője osztotta meg gondolatait a közönséggel. Az ünnepélyes megnyitó alkalmával lehetőség nyílt összegezni az elmúlt időszak változásait, kiállításaik sokszínűségét:

„Az elmúlt 15 évben 33 tagja volt az Egyesületnek. Nyolcan már nincsenek köztünk. A mostani Sirály Art Képző és Iparművészeti Kör nagyon tiszteletreméltó tulajdonsága, hogy önzetlenül nyitnak kapukat az új belépők előtt és én azért is tisztelem őket, mert tudatosan teremtenek alkalmat az önképzésre. Ennek látható nyomait fedezhetjük fel a Tárlatokon, mert mindig jelennek meg képek új technikákkal, izgalmas színvilággal, újszerű formakultúrával. Az ünneplés öröme mellé időről időre társulnak veszteségek is. A közelmúltban veszítettük el az egyik korábbi tagot, aki 2010 és 12 között nagyon ambiciózus elnöke is volt az Egyesületnek, Egyed Emesét.” 

A mostani Tavaszköszöntő megnyitó alkalmával 14 alkotó kiállított művei láthatóak. Az idei évben új tagként Kajetán Jácint fotográfust köszöntötték, aki három fekete-fehér fényképpel érkezett a kiállításra, elsőként becsempészve ezt a fajta művészetet a kiállítók körébe.

A művészeti kiállítás megnyitójának ünnepi köszöntői után a jubileumát ünneplő Kör tagjai, családtagjai, barátai, és minden megjelent számára bizonyossá vált, hogy igenis szükség van az ilyen események megrendezésére, bármennyi munkát is igényel a megszervezése, összetartása. Az idei évben a borúsabb idő sem tántorított el senkit, hogy egy tavasszal megrendezésre kerülő megnyitón részt vegyen, hiszen a Múzeum épületét lassan már kinövi az esemény.

A Fonyód Média beszámolója az eseményről

A Fonyódi Sirály Art Képző és Iparművészeti Kör Tavaszi tárlata március 23-áig tekinthető meg a Fonyódi Múzeumban.