Egy gyerekkori jó barátom látva a kezdeti természetfotó próbálkozásaimat egy visszautasíthatatlan ajánlattal keresett meg.

Szóval az ajánlat az volt, hogy lenne-e kedvem kipróbálni egy Canon teleobjektívet a csúcskategóriából. A válaszom egyértelmű volt: – Persze!

A szóban forgó darab egy canon ef 200-400 L -es objektív beépített 1,4 szeres extenderrel fix 4-es fényerővel és képstabilizátorral. (az objektív tesztje ide kattintva olvasható)

Nos elmentem a szerkezetért és az első benyomásaim után a következőket sem tudom nagyon szavakba önteni… ez hatalmas, és nehéz… onnantól kezdve addig amíg vissza nem kellett adnom – egy hosszú hétvégét volt nálam- gyakorlatilag folyamatosan esett az eső, de amikor éppen nem akkor fotóztam…mindent ami az utamba került. Minden helyzetben jól teljesít, és az extenderrel 560 mm-re növekvő gyújtótávolság már több mint elég a természetfotózáshoz. Cserkelni kicsit nehéz az objektív géppel együtt négy kilogramm de a képstabilizátornak köszönhetően extrém záridőkkel is viszonylag könnyű kitartani. Bár megvenni valószínűleg sosem fogom de megmutatta azt, hogy mire van szükségem. Kompromisszumokkal a képminőség a rekeszérték és a képstabilizátor terén de kb 400-és 600 mm közti szerkezet kellene. Most ennek a keresése és a lehetséges alanyok tesztelése van soron…

canon-2