Folyamatosan próbálkozok a nemrég talált őzes helyen…

Alig pár napja írtam, hogy nem igazán akar összejönni az őzekről a közeli fotó, és máris újabb őzes bejegyzéssel jelentkezem.

őzek

Sokkal közelebbi felvételek ma sem sikerültek, viszont egy kicsit jobbak voltak a körülmények. A jobb fényviszonyok miatt (ma nem takarták el felhők a napot) az elkészült felvételek kevésbé lettek zajosak így kicsit jobban nagyíthatóak. Canon Eos 7D-t használtam, mint mostanában szinte mindig a 70-200-as objektívvel és kétszerezővel.

őzek

Összesen hét őz volt viszonylag közel (egy-kétszáz méteren belül) hozzám, de egy képen nehezen tudtam volna őket megmutatni, ezért csak a közelebb lévőkkel foglalkoztam. Ha kijövök az álcámból valószínűleg elmenekültek volna, így maradtam egy helyben.

Jó pár képet készítettem, autófókusszal, és manuálissal is, élőképpel és simán is, aztán sajnos kicsit későn jutott eszembe, hogy akár videót is készíthetnék ezekről az állatokról. Ettől más most ez a bejegyzés, mint a többi, hogy az alábbi képre kattintva nézhető egy rövid kis videó is az őzekről. Sajnos a giroszkópos fej kevésbé alkalmas videózni, mozgásokat követni, de azért nézhető anyag lett belőle.