Sok sok fotón szerepelnek mostanában hóvirágok, mondhatni ez az egyik slágertéma, ami nem is csoda, mert most van neki szezonja. Illetve lassan már csak volt, mert kezd elnyílni az állomány. Minden évben készítek fotókat az udvarunkban található kis szigetszerű állományról, amiket az oldalamat követők nagy örömére publikálni is szoktam. A fotók készítése nem túl bonyolult, mindössze egy makró közgyűrűre és fényképezőgépre van szükség. Esetenként egy jobb állvány sem árt, de ez biztos kézzel és egy kis szerencsével elhagyható.

Van amikor használok kiegészítőket is, ilyenkor csak a képzelet szabhat határt, hogy mi is legyen az. Ennél a képnél egy nejlon zacskót húztam az objektívre amire vágtam egy lyukat, ez adta a képszélek lágyulását.

Itt egy szobai spriccelővel (nem tudom mi a rendes neve) szimuláltunk esőt, és megvártam hogy a nap olyan szögben süssön, hogy az becsillanásokat eredményezzen.

Mint már írtam, ez több év termése, mindig valami másik technikával alkotva meg a képet, és végezetül itt egy werkfotó is…. földön hasalós.