A Magyar Marketing Szövetség által alapított Országos Városmarketing Díjra pályázott városunk a 2016-ban megjelent új imázs filmmel „Fonyód a Balaton kilátója, az élmények városa” címmel. A pályázaton a neves szakmai zsűrizés eredményeként Fonyód városa városmarketing gyémánt elismerésben részesült és ezzel jogosulttá vált a „Városmarketing gyémánt 2016” védjegy használatára.

Országos Városmarketing Díj célja, hogy:

–          a városok fejlesztésében egyre fontosabbá és egyre intenzívebbé váló marketingtevékenységre, annak sokszínűségére, eredményességére felhívja a figyelmet,

–          a sikeres, hatékony marketing-megoldások elismerésével és azok széleskörű népszerűsítésével hozzájáruljon az igényes, szakmailag helyes gyakorlat elterjedéséhez,

–          segítse a tapasztalatcserét, s benne a városok vezetői, szervezetei és a marketingesek közötti együttműködést.

A pályázat díjátadójára május 31-én a Márkamonitor Márkasztorik konferencia keretén belül került sor Budapesten.

Egy jó városmarketing tevékenység pozitív hatással van az ott élők mindennapjaira, a város ismertségére és megítélésre. Ez a kitüntetés és védjegy használati jog a város szakmai megítélését marketing tevékenység szempontjából kiemelte a balatoni települések közül.

Mint ahogyan már arról korábban beszámoltam, egy merőben újszerű városimázs film elkészítésére kaptam megbízást. A filmet a Quartzbox -homok-, és festékanimáció készítésével foglalkozó formáció- tagjaival közösen az én fényképeim alapján készítettük. A történet egy szerelmes pár romantikus sétáját mutatja be a festői szépségű Fonyódon, amely városka méltán birtokolja a Balaton kilátója címet is.