A címből ki lehet találni miről is fog szólni ez a bejegyzés.

Sajnos a VIII. Fonyódi Kolbászfesztivál előtt egy nappal a jobb kézfejemben kézközépcsont törést szenvedtem, így az előre eltervezett képek, képriport sajnos nem jött össze. De mivel a rendezvényen azért ott voltam, nyilván nem tudtam megállni, hogy azért pár fotót ne készítsek. Ezek inkább hangulatok, pillanatok és olyan szögből készített ráérős fotók, amilyeneket eddig még nem láttam.

Mivel ez egy gasztro rendezvény az ételeké a fő hangsúly, de a kolbásztöltést ugye megelőzi a malac levágása.

Tehát hagyományos disznóvágással indul a három napos forgatag, aztán a színpadon sorra váltják egymást a fellépők, a csapatok meg töltenek megállás nélkül.

    

Mindenkire elmondható, hogy igyekszik valami kis extrával feldobni a saját standját.

Az értékelésben nagy szerepe volt magyarország böllér királyának Benke Laci bácsinak is, aki szombaton a zsűri elnöke volt.

Az idei fesztivál összességében teljesítette az elvárásokat, de azért főleg a pénteki napon és szombaton érezhető volt az influenza járvány. Több csapat az utolsó pillanatban mondta le a részvételt, és a kilátogatók is kevesebben voltak egy picivel. De aztán szombat estére és vasárnapra teljesen megtelt a küzdőtér. Mindenki rajtalehetett a zenekarok által készített színpadi szelfiken.

Volt persze olyan is aki még csak kacérkodik a színpadra lépés gondolatával.

A rendezvényt vasárnap Kis Grófo fellépése zárta, aki végtelenül közvetlen ember(készséges volt eddig minden interjúban amit készítettünk vele), és egy valamit nem lehet elvitatni tőle: ezzel a 3-4 számmal a tarsolyában is megőrülnek érte valamiért az emberek.

További képek a Fonyód Média facebook oldalán találhatók.(katt ide)