Ez a bejegyzés kezdődhetne úgy is, hogy egy novemberi hajnalon, amikor a dér fagyasztotta keményre a talajt, és még az éjszaka trónolt. Összeszedtem a fotós felszerelésem, beöltöztem a tankvezető katonai overallomba (természetesen thermo aláöltözővel) és elindultam a határba. A kis erdősáv utáni frissen levágott kukoricás mellé, hogy sokadjára végre sikerüljön lefotózni életem első (vadon élő) vaddisznóit. Nagyon reménykedtem, hogy a kitartó próbálkozásokat végre siker koronázza… Ahogy közeledtem a kiszemelt leshely felé a szívem a torkomban dobogott, és ha nem lett volna olyan hideg, lehet hogy még izzadtam is volna. img_0441_web_kicsi

Aztán megpillantottam a kis csordát nem mesze a a fedezéket adó bozontos szélétől. Aztán túllépve az első sokkon felemeltem a gépemet és kattintottam….

img_0481_web_kicsi

Az itt leírtakból természetesen egy szó sem igaz…. A történet csak kitaláció, de életem első megörökített vaddisznói nem, vagy mégis. Az úgy volt, hogy hivatalos voltam a siófoki szennyvíztelep átadójára fotózni és amikor a kollégáimmal odaértünk nem hittem a szememnek. A telep kerítése körül mindenhol csapatostól keresgéltek a malacok élelem után, nappal. Több sem kellett ahhoz, hogy beindítsa a vadász énemet…lefotóztam a megnyitót, ahogy kell és utána reménykedtem, hogy hazafelé is ott legyenek az állatok.

img_0489_web_kicsi

Ott voltak…én meg úgy csinibe vágva elindultam feléjük az itt ott már felengedett talajú kukoricásban, hogy közelebb osonjak. Persze ilyenkor nem viszem magammal a kétszerezőt, így maradt a 70-200 objektívnek. Szerencsére a 7d nálam volt így annak az 1.6-os szorzója segített kicsit. Szóval csini cipőben, szövet kabátban kommandóztam a telep kerítése mellett ezekért a képekért. De megérte, mert ezek voltak az első vaddisznóim… De itt egy újabb csavar a történetben. Hazaérve tanulmányozva a képeket, és (az oldalam több követőjétől valamint fotós ismerősöktől megerősítve) kiderült, hogy az én vaddisznóim legfeljebb vad (házi) disznók lehetnek. Legalábbis a külső jegyeik erre utalnak. Hát így jártam, de ettől még a kiskoca cuki volt..

img_0502_web_kicsi

Az átadóról készült képek ide kattintva láthatóak.

img_0498_web_kicsi