Mint ahogy a magamról menüpontban is leírtam, fontosnak érzem, hogy az analóg fotózás megmaradjon az utókornak.

szandra12web

Szerencse, hogy manapság a közelmúlt akár professzionális vázai is szinte aprópénzért vásárolhatóak meg. Ezek a képek is ilyen géppel készültek (Canon EOS 10) olyan objektívekkel, amelyek a digitális vázakon is használhatóak. (EF bajonettes Canon objektívek)

szandra16web
analóg

Ezek a gépek már rendelkeznek a kezdőket segítő különböző automatizált beállításokkal a teljesen manuális üzemmód mellett. Van bennük fénymérés és természetesen az autófókuszt is támogatják egyszóval nagyon kicsi az esély, hogy rontott képünk legyen.

 

Ezért is arra buzdítok mindenkit, hogy aki teheti ruházzon be egy ilyen filmes vázba és élvezze a pillanat varázsát, amikor az elexponált tekercs képeit nézi vissza.

Bár a technika adott lenne, hogy magamnak hívjam elő a filmeket ezeket most úgy hívattam elő az egyik illatszer üzlet szolgáltatásait igénybe véve. Végső megoldásnak jó, de a következő tekercset már magam hívom elő. A képek Ilford Delta 100 és Ilford PAN 100 filmekre készültek Canon EOS 10 vázzal és Canon EF 50 1.8 MKII objektívvel.

szandi5web

Ezeket a képeket most a negatívokat lefényképezve és a színeket invertálva hoztam létre, de azt hiszem némelyiket le is fogom nagyítani.

szandi6web

Zárásként, ha valaki érdeklődik az analóg fotózás iránt, Fonyód környékén lakik, de nincs gépe, nem tud, vagy mer belevágni az keressen meg itt, mindenben segítek.